Stensjönområdet sommar

Välkommen till Stensjön och Sättersbotjärnen som tillsammans bildar Stensjöområdet.

Området är öppet för sommarfiske fram till den 31 Oktober, stängt from 1 November.

 

I Stensjön fiskar man med kastspö, flugfiskespö eller pimpelspö, i Sättersbo är det enbart flugfiske med flugfiskespö/fluglina och fluga som är tillåtet. Området är beläget i Grycksbo drygt 15km från Falun.

 

Vi strävar efter att plantera ut grov ädelfisk en till två gånger varje vecka under sommarfisket som startar direkt efter islossning och som sedan är öppet för fiske fram till den 31 Oktober. Då antalet fiskare som besöker oss är stort så kan det framförallt under helger vara många fiskare vid området och ibland kan det bli trångt.

 

För att alla ni fiskare som besöker området ska trivas är det väldigt viktigt att ni läser igenom våra regler som finns uppsatta vid fiskekortsautomaten vid Stensjön & Sättersbotjärnen. OM ni misstänker att någon inom området fiskar olovligt eller bryter mot gällande regler är vi väldigt tacksamma om ni kontaktar fisketillsyn via telefon eller sms direkt, vi vill som sagt att det ska vara lugnt och fridfullt vid sjön.

 

 

Fiskekort (Gemensamt kort för Stensjön & Sättersbotjärn)

Fiskekort köper du vid Stensjön eller Sättersbotjärnen. Kontant eller med Swish.

Dagkort klockan 00.00 - 24.00 ( Fiskekortet gäller fram till klockan 24.00).

Kostnad: Vuxen 140kr = 1Spö / 5 fisk. 280kr = 2spön / 10 fisk. 320kr = 3spön / 15fisk

Ungdom tom 18år 100kr = 1spö / 5 fisk. 200kr = 2spön / 10 fisk. 300kr = 3spön / 15fisk

Barn tom 15år fiskar på vuxens fiskekort med ETT spö.

 

Fiskekortet är personligt och får ej överlåtas. Fiskekortet är giltigt först då ALLA uppgifter på kortets bägge delar är korrekt ifyllt. Fiskekort ska uppvisas vid kontroll. Saknas namn eller datum vid en fiskekortskontroll klassar vid detta som olovligt fiske.

 

Stensjön (klicka för vägbeskrivning/karta).

Är en källsjö med ett inlopp, som djupast är det 8meter, medeldjup på ca 3,5meter. Här fiskar du med kastspö eller flugfiskespö.

Fiskekort köper man precis i början av sjön, parkera vid en röd anslagstavla och gå ner för stigen mot sjön. Runt sjön finns det tio slogbodar med kamin. 2016 iordningställde vi en drygt 50meter lång fiskesträcka för rörelsehindrade fiskare, vid denna sträcka finns nu även en slogbod och ett utedass som är anpassat för rullstolar. Runt sjön går en väg och det är tillåtet att parkera med bil, husvagn och husbil där du själv anser att det är lämpligt, blockera dock aldrig någon väg. Sommartid är fisket som bäst efter kortautomatsidan. Fiskarter: Regnbåge, Röding, Öring, Elritsa, Mört, Ruda.

Effektiva fiskemetoder: Kast med drag. Bottenmete med powerbait. Mete med mask eller räka. Bombardafiske med fluga. Gällande regler KLICKA HÄR

 

 

 

Sättersbotjärn (Klicka för vägbeskrivning/karta)

Är en liten tjärn där endast flugfiske är tillåtet sommartid.

Tjärnen har ett par underjordiska källor och ett inlopp, som djuast är det ca 8meter, medeldjup på ca 3-4meter. Fiskekort köper du på plats vid tjärnen. Runt tjärnen finns det 2 slogbodar med kamin. Ett tjugotal fiskeplatser med sittbänk. 2017 iordningställde vi tio stycken fiskeplatser för rullstolsburna flugfiskare. Effektiva flugor, Montana, Bobbies, Strike and caddy, EU12. Sjunklina i bortre delen utav tjärnen är att föredra under högsommaren.

Gällande regler KLICKA HÄR

 

Djupkarta