Stensjöområdet

Stensjön och Sättersbotjärn bildar tillsammans Stensjöområdet.

ÖPPETTIDER
Området är öppet dygnet runt fram till den 3 November 2019.

FISKEKORT FÖR STENSJÖOMRÅDET
Fiskekort köper du på plats vid antingen Stensjön eller Sättersbotjärnen.

Kortautomaten vid Stensjön är belägen ca 30meter från vägen där det sitter en anslagstavla.

Automaten vid Sättersbo är precis vid parkeringsplatsen.
Fiskekortet kan betalas antingen kontant eller med Swish.

Ett fiskekort kostar 140kr och ger dig rätt att fiska fram till klockan 24.00 med ETT fiskespö (per fiskekort) samt fånga 5st ädelfiskar (per fiskekort).

Det är tillåtet att lösa maximalt 3st fiskekort per person och dag.
Tänk på att fiskekortet skall vara korrekt ifyllt för att det skall gälla.

UTPLANTERING AV FISK
Utplantering av fick sker varje vecka under sommarfisket. Mängden fisk som planteras ut styrs utav försäljningen av fiskekort, "alla pengar återgår till sjön". Under sommarfisket planterar vi ut Regnbåge från 1-9kg, vi bokar alltid den största fisk som vår odlare har tillgänglig, de alldra största exemplaren planteras oftast utunder vår & höst, snittvikten under ett helt år brukar ligga på ca 4kg.

STENSJÖN

Är en källsjö med klart och friskt vatten. Sjön har ett djup ner till ca 8meter. Större delen av sjön har ett djup på ca 3,5meter. Runt Stensjön finner du tio slogbodar utrustade med kamin, De senaste åren har vi arbetat med att tillgängliggöra för rörelsehindrade fiskare. Runt sjön finner du även två stycken utedass varav ett är byggt för rullstolsburna. Kommer du till sjön med husvagn eller husbil så  kan dessa parkeras med fördel efter fiskisättningssidan eller där du själv känner för det, tänk dock på att parkera så du ej hindrar övrig trafik. Vid Stensjön fiskar du med kastspö, flugspö eller pimpelspö!

Innan ni testar fiskelyckan är det otroligt viktigt att ni läser igenom befintliga regler, dessa finns anslagna vid kortautomaten. För ett hållbart och trivsamt fiske bevakas sjön dag som natt och olaga fiske anmäls alltid till polis/åklagare. Regelbrott beivras med en avgift om 2500kr, läs därför alltid igenom reglerna innan påbörjat fiske.

SÄTTERSBOTJÄRN
Är en mindre tjärn även den med källor. Djupet varierar mellan 1-6meter. Runt tjärnen finner du landgångar och ett tjugotal fiskeplatser med sittbänk. På vardera sida av tjärnen finns det en slogbod utrustad med kamin. Även här har vi anpassat för rörelsehindrade fiskare och i skrivande stund finns sex platser tillgängliga för rullstolsburna fiskare. Parkering av bil, husvagn och husbil sker vid kortautomaten eller där du själv anser det lämpligt, parkerar du husvagn/husbil vid kortautomaten så ska fronten/draget stå ut mot vägen. Vid Sättersbotjärn är det sommartid ENBART tillåtet att flugfiska med flugspö, fluglina och fluga! Vintertid är det tillåtet att pimpelfiska med max 1 spö.