Stensjöområdet

Grycksbo Fiskeklubb
Sedan 1923

070 2061306

Berzeliusv 3, 79020 Grycksbo

 

Info@grycksbofiskeklubb.se

 Stensjön och Sättersbotjärn bildar tillsammans Stensjöområdet.


ÖPPETTIDER
Området är öppet dygnet runt fram till den 31 Oktober Klockan 20.00 2019.


FISKEKORT FÖR STENSJÖOMRÅDET
För att äga rätt att fiska i Stensjön & Sättersbotjärnen krävs det att du köpet ett personligt fiskekort som ej kan överlåtas. Ett fiskekort för området kostar 140kr per dag och ger dig rätt att fånga fem stycken ädelfiskar (barn upp till 15år fiskar gratis med eget spö på målsmans fiskekort och fiskkvot, detta under förutsättning att barnet själv kastar ut och vevar in)

Det är tillåtet att köpa maximalt tre stycken fiskekort per person och dag.

Tänk på att det i Sättersbotjärnen är endast är tillåtet med ETT fiskespö per person, detta oavsett hur många kort du köpt.


Fiskekortet köper du vid fiskisättningsplatsen vid Stensjön. Det går att betala fiskekortet antingen kontant eller med Swish, om du betalar ditt fiskekort med Swish är det extra viktigt att du fyller i fiskekortsnumret som meddelande på betalningen.

Saknas namn, datum eller signatur på fiskekortet är detta EJ giltigt och du fiskar då olovligt.


UTPLANTERING AV FISK
Utplantering av fick sker varje vecka under sommarfisket. Mängden fisk som planteras ut styrs utav försäljningen av fiskekort, "alla pengar återgår till sjön". Under sommarfisket planterar vi ut Regnbåge från 1-9kg, vi bokar alltid den största fisk som vår odlare har tillgänglig, de alldra största exemplaren planteras oftast utunder vår & höst, snittvikten under ett helt år brukar ligga på ca 4kg.STENSJÖN

Är en källsjö med klart och friskt vatten. Sjön har ett djup ner till ca 8meter. Större delen av sjön har ett djup på ca 3,5meter. Runt Stensjön finner du tio slogbodar utrustade med kamin, De senaste åren har vi arbetat med att tillgängliggöra för rörelsehindrade fiskare. Runt sjön finner du även två stycken utedass varav ett är byggt för rullstolsburna. Kommer du till sjön med husvagn eller husbil så  kan dessa parkeras med fördel efter fiskisättningssidan eller där du själv känner för det, tänk dock på att parkera så du ej hindrar övrig trafik. Vid Stensjön fiskar du med kastspö, flugspö eller pimpelspö!

Innan ni testar fiskelyckan är det otroligt viktigt att ni läser igenom befintliga regler, dessa finns anslagna vid kortautomaten. För ett hållbart och trivsamt fiske bevakas sjön dag som natt och olaga fiske anmäls alltid till polis/åklagare. Regelbrott beivras med en avgift om 2500kr, läs därför alltid igenom reglerna innan påbörjat fiske.
SÄTTERSBOTJÄRN
Är en mindre tjärn även den med källor. Djupet varierar mellan 1-6meter. Runt tjärnen finner du landgångar och ett tjugotal fiskeplatser med sittbänk. På vardera sida av tjärnen finns det en slogbod utrustad med kamin. Även här har vi anpassat för rörelsehindrade fiskare och i skrivande stund finns sex platser tillgängliga för rullstolsburna fiskare. Parkering av bil, husvagn och husbil sker vid kortautomaten eller där du själv anser det lämpligt, parkerar du husvagn/husbil vid kortautomaten så ska fronten/draget stå ut mot vägen. Vid Sättersbotjärn är drygt 1/3 fredad för ENBRT flugfiske med flugspö, flugrulle, fluglina och fluga, området för enbart flugfiske är en bortr delen av tjärnen, området är väl utmarkerat. I Sättersbotjärnen fiskar du med maximalt ETT fiskespö per person, detta då tjärnen inte är allt för stor.

För ett hållbart och trivsamt fiske bevakas sjön dag som natt och olaga fiske anmäls alltid till polis/åklagare. Regelbrott beivras med en avgift om 2500kr, läs därför alltid igenom reglerna innan påbörjat fiske.