Regler Sättersbo

REGLER SOMMAR SÄTTERSBOTJÄRN

FISKEKORT

• Fiskekort skall lösas innan påbörjat fiske
  • Alla uppgifter på fiskekortets bägge delar skall vara ifyllda och korrekt summa betald.
  • Max 1st fiskespö & max 5st fiskar per fiskekort.
  • Tillåtet att köpa maximalt 3st fiskekort per person och dag.
  • Barn upp till 15 år fiskar gratis på målsmans fiskekort och kvot under förutsättning att barnet kastar ut samt vevar in själva.

FISKET

• Max 1 fiskande fiskespö per person.
  • Endast tillåtet att fiska från land.
  • Bortre delen utav tjärnen är fredad för flugfiskare, där får man endast flugfiska med flugfiskespö, det fredade området är väl utmärkt, att stå bredvid det fredade flugfiskeområdet och kasta in på det fredade området med kastspö är strängt förbjudet.
  • Förbjudet att mäska
  • Tillåtet att använda konstgjorda beten, exempelvis powerbait
  • Tillåtet att använda sig utav maximalt 3st krokar. (ex. mormyska + 2st upphängare).
  • Lämna minst 5 meter från ditt fiskespö till närmaste grannes spö.
  • All fisk som ska behållas skall avlivas omedelbart.

Trivsel

Visa respekt mot naturen och andra fiskare inom området. Det finns landgångar och fiskeplatser byggda i trä, dessa är i första hand till för våra rörelsehindrade fiskare, dessa har alltså förtur till platsen oavsett om du var först på plats eller inte.
Spela inte musik, håll en dämpad ljudnivå. Kojorna är till för ALLA, ingen ensamrätt på dessa. Det är förbjudet att täcka för ingångarna till kojorna med exempelvis presenning. Rensa gärna fisken på plats men släng inte rens och huvud i varken vatten eller på land (rensa EJ fisken på bord eller bänkar). Allt skräp ska medtas hem.

Vid olovligt fiske eller brott mot fiskeregler

Vid olovligt fiske upprättas en polisanmälan + att all utrustning tas i beslag.

Vid brott mot fiskeregler
I samband med att du fyller i ditt fiskekort och signerar detta förbinder du dig att följa våra regler. Regelbrott beivras enligt följande.

• Vid brott mot antalet fiskespön per fiskekort utfärdas en avgift om 2500kr.
  • Vid brott mot antalet fiskar per fiskekort utfärdas en avgift om 2500kr.
  • Vid fiske med otillåten fiskemetod eller redskap utfärdas en avgift om 2500kr.
  • Vid brott mot övriga regler förverkas fiskekortet och personen i fråga riskerar avstängning.

Vid frågor eller oklarheter, ring någon av nedanstående personer
Jocke 070 2061306, Hanna 0760239889, Tomas 070 5287773
Åke 0702112514