Regler Stensjön

REGLER  STENSJÖN

FISKEKORT

• Fiskekort skall lösas innan påbörjat fiske
  • Alla uppgifter på fiskekortets bägge delar skall vara ifyllda och korrekt summa betald.
  • Max 1st fiskespö & max 5st fiskar per fiskekort.
  • Tillåtet att köpa maximalt 3st fiskekort per person och dag.
  • Barn upp till 15 år fiskar gratis på målsmans fiskekort och kvot.

FISKET

• Endast spöfiske tillåtet.
  • Förbjudet att mäska
  • Tillåtet att använda sig utav maximalt 3st krokar. (ex. mormyska + 2st upphängare).
  • Lämna minst 5 meter från ditt fiskespö till närmaste grannes spö.
  • All fisk som ska behållas skall avlivas omedelbart.

Trivsel

Visa respekt mot naturen och andra fiskare inom området. Spela inte musik, håll en dämpad ljudnivå. Kojorna är till för ALLA, ingen ensamrätt på dessa. Det är förbjudet att täcka för ingångarna till kojorna med exempelvis presenning. Rensa gärna fisken på plats men släng inte rens och huvud i varken vatten eller på land (rensa EJ fisken på bord eller bänkar). Allt skräp ska medtas hem.

Vid olovligt fiske eller brott mot fiskeregler

Vid olovligt fiske upprättas en polisanmälan + att all utrustning tas i beslag och överlämnas till polismyndigheten för konfiskering.

Vid brott mot fiskeregler
I samband med att du fyller i ditt fiskekort och signerar detta förbinder du dig att följa vår regler, bryter du mot reglerna godkänner du att Fisketillsyn har rätt att utfärda en avgift om följande.

• Vid brott mot antalet fiskespön per fiskekort utfärdas en avgift om 2500kr.
  • Vid brott mot antalet fiskar per fiskekort utfärdas en avgift om 2500kr.
  • Vid fiske med otillåten fiskemetod eller redskap utfärdas en avgift om 2500kr.
  • Vid brott mot övriga regler förverkas fiskekortet och personen i fråga riskerar avstängning.

Ovanstående regler gäller from 2019-01-28
//Grycksbo Fiskeklubb