Stensjöområdet

STENSJÖOMRÅDET

Stensjön och Sättersbotjärn bildar tillsammans Stensjöområdet. Dessa två vatten har blivit vida känt för sin stora ädelfisk och besöks årligen av tusentals fiskare från hela Sverige samt våra grannländer.

ÖPPETTIDER
Öppnar för fiske 26 December Klockan 08.00 2016.
Stänger 31 Oktober 2019 Klockan 24.00
Fiskeförbud 1November-26December kl 08.00

Stensjön

Är en källsjö med klart och friskt vatten. Sjön har ett djup ner till ca 8meter. Större delen av sjön har ett djup på ca 3,5meter. Runt Stensjön finner du tio slogbodar utrustade med kamin, De senaste åren har vi arbetat med att tillgängliggöra för rörelsehindrade fiskare. Runt sjön finner du även tre stycken utedass varav ett är byggt för rullstolsburna. Kommer du till sjön med husvagn eller husbil så  kan dessa parkeras med fördel efter fiskisättningssidan eller där du själv känner för det, tänk dock på att parkera så du ej hindrar övrig trafik.

Vid Stensjön fiskar du med kastspö, flugspö eller pimpelspö!

Sättersbotjärn.
Är en mindre tjärn även den med källor. Djupet varierar mellan 1-8meter. Runt tjärnen finner du landgångar och ett tjugotal fiskeplatser med sittbänk. På vardera sida av tjärnen finns det en slogbod utrustad med kamin. Även här har vi anpassat för rörelsehindrade fiskare och i skrivande stund finns sex platser tillgängliga för rullstolsburna fiskare. Parkering av bil, husvagn och husbil sker vid kortautomaten eller där du själv anser det lämpligt, parkerar du husvagn/husbil vid kortautomaten så ska fronten/draget stå ut mot vägen.

Vid Sättersbotjärn är det sommartid ENBART tillåtet att flugfiska med flugspö, fluglina och fluga! Inget haspelfiske med exemeplvis bombardaflöte. Vintertid är det tillåtet att pimpelfiska med max 1 spö.

Innan ni testar fiskelyckan är det otroligt viktigt att ni läser igenom befintliga regler.

Fiskekort för Stensjöområdet
Fiskekort köper du på plats vid antingen Stensjön eller Sättersbotjärnen.
Fiskekortet kan betalas antingen kontant eller med Swish.
Ett fiskekort kostar 140kr och ger dig rätt att fiska fram till klockan 24.00.
Tänk på att fiskekortet skall vara korrekt ifyllt för att det skall gälla.

GRYCKSBO

FISKEKLUBB

Vi strävar efter att erbjuda ett gott fiske

och goda möjligheter till rekration.

Detta oavsett ålder, kön, nationalitet,

eller funktionshinder.

Till oss är alla välkomna

Kontakt Info