Stensjöområdet

STENSJÖOMRÅDET

Stensjön och Sättersbotjärn bildar tillsammans Stensjöområdet. Dessa två vatten har blivit vida känt för sin stora ädelfisk och besöks årligen av tusentals fiskare från hela Sverige samt våra grannländer.

ÖPPETTIDER
Området är öppet dygnet runt fram till den 3 November 2019.

Stensjön

Är en källsjö med klart och friskt vatten. Sjön har ett djup ner till ca 8meter. Större delen av sjön har ett djup på ca 3,5meter. Runt Stensjön finner du tio slogbodar utrustade med kamin, De senaste åren har vi arbetat med att tillgängliggöra för rörelsehindrade fiskare. Runt sjön finner du även tre stycken utedass varav ett är byggt för rullstolsburna. Kommer du till sjön med husvagn eller husbil så  kan dessa parkeras med fördel efter fiskisättningssidan eller där du själv känner för det, tänk dock på att parkera så du ej hindrar övrig trafik.

Vid Stensjön fiskar du med kastspö, flugspö eller pimpelspö!

Sättersbotjärn.
Är en mindre tjärn även den med källor. Djupet varierar mellan 1-8meter. Runt tjärnen finner du landgångar och ett tjugotal fiskeplatser med sittbänk. På vardera sida av tjärnen finns det en slogbod utrustad med kamin. Även här har vi anpassat för rörelsehindrade fiskare och i skrivande stund finns sex platser tillgängliga för rullstolsburna fiskare. Parkering av bil, husvagn och husbil sker vid kortautomaten eller där du själv anser det lämpligt, parkerar du husvagn/husbil vid kortautomaten så ska fronten/draget stå ut mot vägen.

Vid Sättersbotjärn är det sommartid ENBART tillåtet att flugfiska med flugspö, fluglina och fluga! Inget haspelfiske med exemeplvis bombardaflöte. Vintertid är det tillåtet att pimpelfiska med max 1 spö.

Innan ni testar fiskelyckan är det otroligt viktigt att ni läser igenom befintliga regler.

Fiskekort för Stensjöområdet
Fiskekort köper du på plats vid antingen Stensjön eller Sättersbotjärnen. Kortautomaten vid Stensjön är belägen ca 30meter från vägen där det sitter en anslagstavla. Den vid Sättersbo är precis vid parkeringsplatsen.
Fiskekortet kan betalas antingen kontant eller med Swish.
Ett fiskekort kostar 140kr och ger dig rätt att fiska fram till klockan 24.00 med ETT fiskespö (per fiskekort) samt fånga 5st ädelfiskar (per fiskekort).Det är tillåtet att lösa maximalt 3st fiskekort per person och dag.
Tänk på att fiskekortet skall vara korrekt ifyllt för att det skall gälla.

GRYCKSBO

FISKEKLUBB

Vi strävar efter att erbjuda ett gott fiske

och goda möjligheter till rekration.

Detta oavsett ålder, kön, nationalitet,

eller funktionshinder.

Till oss är alla välkomna

Kontakt Info