STENSJÖOMRÅDET
Stensjön & Sättersbotjärn bildar tillsammans Stensjöområdet.

FISKEKORT
Fiskekortet köper du vid Stensjöns fiskisättningsplats. (Se karta genom att klicka här)
Ett fiskekort (dagkort klockan 00.00-24.00)  kostar 150kr / 5 fiskar / 1 spö.
Fiskekortet betalas antingen kontant eller med Swish.

Fiskekortet är personligt och kan EJ överlåtas.
Fiskekortet är giltigt när full betalning är erlagd och  samtliga uppgifter på
fiskekortets bägge delar är korrekt ifyllt.
Barn under 15år fiskar gratis med eget fiskespö på målsmans fiskekort och fiskkvot.

STENSJÖN

Stensjön är en källsjö med klart och fint vatten. Djupet i sjön varierar mellan 0-7meter.

Runt Stensjön finner du 11st slogbodar/kojor varav 10st är utrustade med kamin.

Runt sjön går det en grusväg och det är tillåtet att parkera husvagn och husbilar på lämpligt ställe, tänk dock på att ej blockera för andra fiskare eller räddningstjänst.

Vid fiskisättningsplatsen finns ett utedass som är anpassat för rörelsehindrade fiskare. Fiskisättningsplatsen är i första hand till för våra rörelsehindrade fiskare, var beredd att bereda plats för den de som är rörelsehindrad. Fisken som finns i sjön är Regnbåge, Röding, Öring, Mört, Ruda, Elritsa.
Utplantering av fisk sker varje vecka sommartid och sporadiska utplanteringar sker under vinterfisket.
Stensjön är öppet för fiske from 2019-12-26 till 2020-10-31.
Karta & väsbeskrivning till sjön, klicka här

REGLER

Vid Stensjön är det tillåtet att fiska med pimpelspö, kastspö samt flugfiskespö.
Man har rätt att fiska med ett fiskespö per fiskekort, önskar man fiska med flera fiskespön är det tillåtet att köpa maximalt 3 fiskekort och således fiska med maximalt 3 fiskespön. Fullständiga regler gällande sjön finns uppslaget vid fiskekortsautomaten och det är viktigt att du samt dina medfiskande läser igenom reglerna och följer dessa!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

SÄTTERSBOTJÄRN INFORMATION & REGLER.
Sättersbotjärn är en mindre skogstjärn som ligger drygt 300meter från Stensjön.
Djupet varierar mellan 0-6 meter.

Runt tjärnen har vi byggt landgångar och flera fiskeplatser är utrustade med sittplatser.

Intill tjärnen finner du två slogbodar/kojor som är utrustade med kamin.

Då tjärnen är så pass liten är det endast tillåtet att fiska med ETT fiskespö per person.

Det är tillåtet att parkera husvagn/husbil vid lämpligt ställe, tänk dock på att ej blockera för andra fiskare eller räddningstjänst.

Fisken som finns i sjön är Regnbåge, öring, Röding, Mört, Gädda.

Sättersbotjärn är öppen för fiske from 2019-12-26 till 2020-10-31.

Karta och vägbeskrivning till tjärnen, klicka här

REGLER
Vid Sättersbotjärn är det endast tillåtet att fiska med maximalt 1 fiskespö per person.

Det är tillåtet att fiska med pimpelspö from 26Dec 2019 fram till islossning 2020.
From islossning 2020 fram till den sista Juni är det endast tillåtet att flugfiska med flugspö.
From 1 Juli fram till sista augusti är det tillåtet att spinnfiska i första delen av sjön (avgränsat med lina).
Botre delen är det endast tillåtet att flugfiska med flugspö.
From 1 September fram till 31 Oktober är det ensdast tillåtet att flugfiska med flugspö.
From 1 november fram till 26December är det fiskeförbud.

Fullständiga regler gällande tjärnen finns uppslaget vid fiskekortsautomaten och det är viktigt att du samt dina medfiskande läser igenom reglerna och följer dessa!!